Spania aloca aproximativ 170 milioane euro pentru achizitionarea a 22 de locomotive

8 ianuarie 2019
Tren ADIF AV pentru verificarea starii infrastructurii si a catenarei

ADIF Alta Velocidad, administratorul spaniol al liniilor de mare viteza, a lansat o licitatie in valoare de 167,79 milioane de euro pentru achizitionarea a 22 de locomotive, capabile sa ruleze cu viteza de 160 km/h. Materialul rulant va fi utilizat pentru activitati precum verificarea liniilor, tractare a unor trenuri blocate, dar si pentru mentenanta (tractarea trenurilor de lucru de pana la 600 de tone).

Locomotivele vor circula pe linii cu ecartament standard (1435 mm) si vor desfasura diverse servicii pe liniile conventionale si pe cele de mare viteza.

Locomotivele din ofertele producatorilor trebuie sa atinga o viteza egala sau mai mare de 160 km/h și sa aiba la baza tehnologii suficient de experimentate in operațiunile feroviare. In componentele principale, cum ar fi boghiurile si echipamentul energetic, amestecarea tehnologiilor de baza din surse diferite a caror integrare nu a fost dovedita nu va fi permisa, informeaza ADIF Alta Velocidad.

Locomotivele vor trebui sa fie echipate cu sistemul ERTMS.

Termenul limita pentru furnizarea primelor doua locomotive va fi de 36 de luni de la semnarea contractului. De asemenea, furnizorul va trebui sa asigure mentenanta celor 22 de locomotive pe o perioada de opt ani de la livrarea primelor doua locomotive.