spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Șpagă în trenul de Aeroport. CFR Călători a recunoscut și l-a sancționat pe controlor

Un caz de șpagă în trenul de Aeroport Otopeni a fost semnalat de un pasager care a observat cum controlorul de la CFR Călători încasa banii, dar nu elibera bilete.

”Ruta CFR Otopeni – Gara de Nord. Ajung în vagon cu câteva secunde înainte de plecare, încântat că mai câștig puțin timp și nu aștept următorul tren. Știam că pe ruta aceasta biletele se pot cumpăra și din tren, prin plată direct la aparatele contactless sau chiar de la personalul trenului. Vagoanele erau pline, cu persoane care stăteau chiar în picioare. În fața mea observ că sunt mai mulți călători care achită biletul, cărora controlorul le spune <În regulă!>, le zâmbește, încasează suma (5 lei), dar nu mai emite biletul prin terminalul mobil de vânzare de bilete pe care-l avea asupra lui, păstrând diferența la final, probabil. Plătesc biletul, se întâmplă la fel, îl privesc insistent, merge mai departe. Îi amintesc că a uitat să-mi emită biletul. <- Am uitat>, îmi spune senin. Se întoarce și îl emite.”, a scris pe contul său de Facebook Luca Ciubotaru.

Șpagă în trenul de Aeroport. Pasagerul a sesizat CFR Călători

șpagă în trenul de AeroportEl precizează că a făcut o sesizare la CFR Călători în legătură cu acest caz, iar zilele trecute a primit răspunsul, fiind sunat în prealabil de un domn care i-a comunicat că situația semnalată e importantă și va fi analizată cu toată seriozitatea. ”Am aflat că în acea zi, pentru acea cursă, au fost emise bilete (prin toate modalitățile) în proporție de numai 63% din capacitatea trenului, în condițiile în care trenul era plin și erau și pasageri care stăteau în picioare. Mi s-a comunicat că s-a dispus sancționarea personalului și s-au dispus măsuri de reinstruire a acestuia privind exercitarea atribuțiilor de serviciu”, mai scrie utilizatorul de Facebook.

”Având în vedere aspectele semnalate de dumneavoastră, conducerea SRTFC București a dispus sancționarea personalului de tren implicat în acest caz, conform prevederilor din Codul Muncii Legea 53/2003. De asemenea, s-au dispus măsuri de reinstruire a salariatului cu privire la modul în care își desfășoară atribuțiile de serviciu și se va proceda la monitorizarea atentă a modului în care acesta își desfășoară activitatea”, se arată în răspunsul SRTFC București.

Ultimele Articole