spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Emisarul SUA a discutat cu ministrul Sorin Grindeanu proiecte feroviare

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, David Muniz, a discutat joi cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu proiecte feroviare.

„Un schimb excelent de puncte de vedere am avut astăzi alături de reprezentantul unuia dintre cei mai importanţi parteneri strategici ai României. Alături de Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, David Muniz, am discutat despre relaţiile de colaborare în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport. Un punct important al discuţiei a fost reprezentat de Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă şi oportunităţile pe care acesta îl oferă. Am discutat despre Iniţiativa celor trei mări şi proiectele Rail2Sea şi VIA Carpatia din cadrul Iniţiativei”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.David Muniz a discutat cu Sorin Grindeanu proiecte feroviare precum Rail2Sea

Și Ambasada SUA la București a consemnat întâlnirea pe pagina sa oficială de Facebook: „Chargé d’Affaires David Muniz s-a întâlnit azi cu Viceprim-ministrul și Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu. Cei doi au discutat despre cooperarea bilaterală dintre Statele Unite și România pe proiectele pentru care sunt alocate fonduri în Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), proiecte de infrastructură rutieră și feroviară și administrarea traficului aerian. David Muniz și Sorin Grindeanu au subliniat din nou importanța relației bilaterale pentru Parteneriatul nostru Strategic”.

Club Feroviar a mai scris despre Proiectul Rail2Sea, care presupune construcția unei conexiuni feroviare Constanța-Gdansk.

Ultimele Articole