spot_img
joi, martie 30, 2023
spot_img

Sorin Grindeanu mai descentralizează niște terenuri ale CFR. După modelul Snagov?

Minstrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că multe gări ale CFR arată precum gara din Mariupol și că CFR SA n-are puterea necesară să se ocupe de modernizări.

Dreptul de implementare a proiectelor ce prevăd lucrări la gări sau implică terenuri va fi transferat autorităților locale, a declarat luni la Digi24 ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. El spune că e „pornit pe traseu un act normativ prin care am transfera dreptul de a implementa un proiect către autoritățile locale”.

Ministrul nu a detaliat și nici nu a fost solicitat să detalieze cum se va face acest transfer, care vor fi obligațiile părților. Istoria acestor colaborări public-privat este plină de asocieri și parteneriate total dezavantajoase sectorului public și foarte bănoase pentru sectorul privat. Cazul terenurilor de la Snagov ale Societății Feroviare de Turism ajunse gratis la firme obscure în urma acțiunilor sau inacțiunilor firmei de stat și a celor private este grăitor. Cazul a fost descris aici de către Club Feroviar.

„Dacă facem o radiografie pe zona feroviară (vedem că garile sau haltele arată cum arată. Unele probabil ca gara din Mariupol (foto). Acum CFR nu are forța necesară să investească, sunt clădiri, sunt terenuri care nu folosesc CFR. Vrem să le descentralizăm și sper să avem aprobarea necesară în Guvern”, spune el.

Ultimele Articole