sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Sorin Grindeanu la Neptun: ”La Metrorex e un soi de șantaj”. Ministrul dă vina pe Drulă

Metrorex a încheiat anul trecut cu datorii de circa 200 de milioane de lei, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu la Neptun, flancat de europarlamentarul Mihai Tudose.

Ministrul a amintit faptul că societatea de transport subteran din Capitală nu a avut buget aprobat până la sfârșitul anului trecut, dar a precizat că a primit bani la rectificarea bugetară.

„Nu înseamnă că nefolosind metroul – pentru că nici nu am în zona în care locuiesc în Bucureşti acest mijloc de transport în comun – că nu ştiu problemele. Anul 2021 a fost un an de <excepţie> pentru metrou, pentru că am văzut răngi la metrou. A însemnat primul an, de când există această companie, în care nu a existat buget aprobat până la sfârşitul anului, dincolo de show-ul cu răngi. Anul 2021 s-a încheiat cu datorii de aproape 200 de milioane, ceea ce înseamnă că disconfortul bucureştenilor este dat de aceste facturi neplătite la sfârşitul anului 2021”, a spus Sorin Grindeanu.

Evident, ministrul a făcut referire la campania de demolare a chioșcurilor din stațiile de metrou, de la începutul anului trecut, când directorul general al Metrorex de la acea vreme, Ștefan Paraschiv, a încercat să deschidă cu ranga ușa unui magazin.

Sorin Grindeanu la Neptun: „Disconfortul bucureştenilor este folosit pentru a face un soi de presiune pe Guvern”

„La rectificarea bugetară, am prevăzut sume de bani pentru metrou. Nu mai vreau să acţionăm aşa. De ce? Pentru că de fiecare dată e un soi de şantaj, disconfortul bucureştenilor este folosit pentru a face un soi de presiune pe Guvern în a veni şi a plăti de fiecare dată toate aceste minusuri”, a adăugat el.

„În această toamnă, se va selecta un consiliu de administraţie care va avea ca obiectiv aşezarea acestei companii pe baze economice corecte. În fiecare dimineaţă, garniturile de metrou au întârzieri de zeci de minute, vin mai rar, iar acest lucru cauzează aglomeraţie”, a continuat Grindeanu.

El nu a precizat însă dacă suma alocată la rectificarea bugetară este suficientă pentru plata datoriilor acumulate către furnizorul de mentenanță, Alstom Transport, astfel încât să se revină la circulația normală a trenurilor.

CITEȘTE și Rectificarea bugetară pe 2022, aprobată de Guvern. Paragraful lipsă de la Metrorex

Ultimele Articole