spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

Sorin Grindeanu despre CFR Marfă: ”E evidentă o creștere și o îmbunătățire”

Situația transportatorului feroviar național de marfă dă semne de ameliorare, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu despre CFR Marfă.

”Cel puțin în 2021, față de 2020, e evidentă o creștere și o îmbunătățire a indicatorilor economici”, a spus ministrul în cadrul emisiunii ”Drumurile noastre” de la B1 TV. Problema este că vin datoriile și penalitățile din urmă, a precizat el, adăugând că trebuie luate niște măsuri în privința CFR Marfă și speră să vină cu ele anul acesta.

CITEȘTE și EXCLUSIV CFR Marfă nu are mecanici pentru contractul cu Primăria Iași. Ce spun Măntescu și Frăsinoi

Sorin Grindeanu despre CFR Marfă: „Și-au recâștigat o parte din clienți”

„Trebuie clarificată situația CFR Marfă, pentru că acum, cu toate datoriile de 500 și ceva de milioane de euro, la care se adaugă penalități, e într-o situație grea, cu toate că, în ultimii ani, și-a îmbunătățit indicatorii economici. E un lucru care merită să fie subliniat. Dar această situație apăsătoare a datoriilor ne va face, pe termen mediu, să luăm o decizie de organizare, că avem decizii și ale Comisiei în ceea ce privește CFR Marfă și noi trebuie să luăm decizii și să găsim soluțiile potrivite. Nu vreau să mă antepronunț. Merită să menționez faptul că, cel puțin în 2021 față de 2020, e evidentă o creștere și o îmbunătățire a indicatorilor economici la CFR Marfă. Și-au recâștigat o parte din clienți, anunță și pe viitor că portofoliul e posibil să crească, ăsta e un lucru bun, dar e o parte. Partea cealaltă e ce vine din spate. Atunci, nu pe repede înainte și nu cu ranga, trebuie să luăm o decizie legată de viitor”, a declarat Grindeanu.

Ministrul a precizat că și-ar dori ca anul acesta să ia o decizie hotărâtoare în ceea ce privește soarta CFR Marfă.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems

 


Ministrul anunță reorganizări în sistemul feroviar

În altă ordine de idei, ministrul Transporturilor a declarat că și în ceea ce privește celelalte companii și societăți din domeniul feroviar va trebui să ia o decizie de reorganizare.

„Acum, pe ramura feroviară sunt atât de multe companii, minicompanii, societăți care deservesc… Trebuie să facem un soi de curățenie în tot acest hățiș și asta îmi propun să fac în perioada următoare. Nu în sensul să dăm oameni afară, să facem restructurări, dar tot acest hățiș de societăți multe care sunt tot de stat, dar clienții sunt CFR Marfă sau Infrastructură, lucrurile astea trebuie clarificate. Schema acestor companii să fie clară și simplă”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Ultimele Articole