spot_img
luni, martie 27, 2023
spot_img

Sorin Grindeanu, al șaptelea ministru ca vizibilitate în Guvern, în scădere cu două locuri

Miliardele de euro ce le are pe mână și ieșirile publice privind proiecte de noi autostrăzi nu l-au ajutat pe ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu să își asigure o mai bună vizibilitate în Guvern și să mențină atenția opiniei publice asupra sa.

Sorin Grindeanu a avut în ianuarie 2.779 de mențiuni în presa scrisă și online, în scădere cu două locuri față de luna precedentă.

Sorin Grindeanu a coborât de pe locul 5 pe locul 7, potrivit analizei Agenţiei de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online, informează News.ro.

Explicații pentru o vizibilitate în Guvern redusă

Evoluțiile în vizibilitatea ministrului Grindeanu nu surprind în condițiile în care acesta organizează conferințe de presă rar și mai degrabă în fugă la sosirea sa la Timișoara, la finele săptămânii, când se îndreaptă spre familia sa, aflată acolo.

Declarațiile sale privesc iarăși în mare parte starea infrastructurii rutiere și nu și cea feroviară, aeriană sau navală, prima aflată pe agenda de priorități a Comisiei Europene.

Ministrul Grindeanu a fost flancat ca vizibilitate de către ministrul Energiei, antipaticul Virgil Popescu, cu 3.454 mențiuni (locul șase) și obscurul ministru al Educației, inginera Ligia Deca, cu 2.642 mențiuni.

Trebuie precizat că prezența în clasament nu semnifică obligatoriu o poziționare pozitivă sau negativă în opinia publică, cum numărul de articole nu spune nimic despre caracterul laudativ sau critic la adresa miniștrilor.

De altfel, vizibilitatea multor minștri a fost conjuncturală, facilitată de anumite elemente survenite în una respectivă pe scena publică.

Care e situația celorlalți membri ai Guvernului

  • Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă de pe locul 7 pe locul 2 în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna ianuarie.
  • Ministrul de Externe Bogdan Aurescu coboară de pe poziţia a doua pe a 5-a.
  • Ministrul Proiectelor Europene Marcel Boloş urcă 2 poziţii.
  • Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 12.421 de  menţiuni în presa scrisă şi online în ianuarie, rămânând pe primul loc în topul vizibilităţii membrilor Guvernului.
  • Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă de pe locul 7, pe locul al doilea. În cazul său, cele mai multe menţiuni în presa scrisă şi online au fost înregistrate odată cu declaraţii pe teme precum declararea epidemiei de gripă, lipsa medicamentelor oncologice, cu anunţul referitor la starea de alertă epidemică, dar şi în ziua prezentării listei celor 27 de spitale care vor primi finanţare prin PNRR.
  • Ministrul de Interne Lucian Bode se menţine pe locul al treilea, cu 5.865 de apariţii, mai ales în contextul anunţului Comisiei de Etică a UBB, privind suspiciunile de plagiat în teza sa de doctorat.
  • Ministrul Proiectelor Europene Marcel Boloş e pe locul al 4-lea după ce luna precedentă a fost pe locul 6, urcarea în top datorându-se în principal declaraţiilor pe tema PNRR, a cardurilor de energie, a schimbului de ministere PNL- PSD, a majorării sporului pentru primari şi preşedinţi de CJ care lucrează cu fonduri europene.
  • Ministrul de Externe Bogdan Aurescu coboară de pe locul 2 în decembrie, pe locul 5.
  • Pe locul 6, cu 3.454 de menţiuni în presa scrisă şi online, este ministrul Energiei, Virgil Popescu, care coboară de pe locul 4 în decembrie.
  • Alte rezultate: ministrul Agriculturii Petrea Daea – 2.520. În intervalul 2.000 – 2.500 ca număr de apariţii se situează, în ordine descrescătoare, miniştrii Muncii – Marius Budăi (coboară de pe locul 8 pe locul 10), Dezvoltării – Cseke Attila, Finanţelor – Adrian Câciu. Pe următoarele poziţii, având între 1.776 şi 1.009 apariţii în presa scrisă şi online, se află ministrul Mediului Tanczos Barma, ministrul Familiei Gabriela Fireaministrul Digitalizării Sebastian Burdujaministrul Justiţiei Cătălin Predoiuvicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Culturii Lucian RomaşcanuComparativ cu luna decembrie, Predoiu şi Romaşcanu părăsesc grupul miniştrilor cu sub 1.000 de menţiuni. Pe ultimele locuri, cu sub 1.000 de menţiuni, sunt, în ordine, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr,  ministrul Economiei Florin Spătaru, ministrul Sportului Eduard Novak şi ministrul Turismului Daniel Cadariu.

Ultimele Articole