spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Sorin Grindeanu a sărbătorit în Dubai Ziua Națională

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a fost în Dubai de Ziua Națională, alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a întors, duminică seara, cu o cursă de linie low cost, la economy, din vacanța de Ziua Națională a României, pe care și-a petrecut-o în Emiratele Arabe Unite, în Dubai, a declarat pentru G4Media.ro un martor ocular care s-a aflat în avion. Potrivit sursei citate, Ciolacu ar fi fost însoțit în Dubai de un grup de pesediști, între care vicepremierul Sorin Grindeanu, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis și de președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a lipsit de la recepția oferită de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, informează G4Media.

Sorin Grindeanu a fost în Dubai de Ziua Națională

Întrebat de G4Media.ro dacă excursia în Dubai este motivul neparticipării la evenimentul de la Cotroceni, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns sec: ”Nu”.  Ciolacu nu a răspuns însă și la întrebarea referitoare la momentul plecării în Dubai. În ciuda insistențelor, liderul PSD nu a mai revenit cu lămuriri.

Nici unul dintre ceilalți trei lideri PSD (Grindeanu, Vicol, Simonis) care și-a petrecut minivacanța în Dubai nu a răspuns apelurilor și mesajelor transmise de G4Media.ro

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a fost prezent joi dimineața, la parada militară, însă a lipsit seara de la recepția oficială de la Cotroceni. România TV a difuzat joi seara un interviu cu liderul PSD, însă nu este clar dacă a fost transmisiune live sau înregistrată. Realizatorul România TV, Victor Ciutacu, nu a răspuns la o întrebare G4Media.ro pe acest subiect.

Grindeanu a mai dat și altă dată fasolica și cârnații autohtoni pe Dubai

În vara acestui an însoțind pe premierul Nicolae Ciucă, Sorin Grindeanu  a fost, într-o altă vizită de lucru în Emiratele Arabe, la Abu Dhabi. Această țară nici pe departe nu se află printre marii investitori din România. Cu excepția portului Constanța unde are investiții serioase, țara arabă este cunoscută mai degrabă ca destinație turistică pentru potentații zilei, printre care și Ion Simu-Alexandru, directorul general al CFR SA.

Vizita a fost anunțată atunci succint pe situl Guvernului, fără a fi oferite indicații privind componența delegației române, durata vizitei sau oficialitățile arabe întâlnite. Participarea ministrului Grindeanu în delegație a fost confirmată de consilierul de presă al acestuia, de asemenea fără a fi oferite detalii suplimentare.

Vizita a fost una oarecum surprinzătoare, căci Emiratele Arabe sunt departe de calitatea de mare investitor în România. Cu 145 de milioane de euro stoc al investițiilor în România, Emiratele Arabe se află doar un pic în fața Rusiei (137 de milioane de euro) sau a Serbiei (128 de milioane de euro). Spre comparație, Țările de Jos au investite în România 20 de miliarde de euro, iar Germania 11 miliarde de euro.

Însă, în mod constant cam toți prim-miniștrii României au efectuat vizite de lucru în Emiratele Arabe, marea majoritate fără folos. De exemplu, o vizită a Vioricăi Dăncilă în 2018 s-a soldat doar cu un comunicat de presă privind „asigurarea unei dezvoltări armonioase”. Mai degrabă, astfel de vizite sunt menite să exprime pozițiile politice ale României în Orientul Mijlociu și să ademenească spre România capitalul arab, ceea ce este foarte greu.  Vizitele se soldează cu memorandumuri și scrisori de înțelegere fără mari consecințe în plan economic, dar cu zile de relaxare pentru participanți.

Ultimele Articole