marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Solutiile ITC eficientizeaza activitatea de transport feroviar de marfa

GFRInstitutul pentru Tehnica de Calcul (ITC) este un integrator de solutii cu experienta dobandita in ceretarea tehnologica si aplicativa in diverse domenii precum transporturi, infrastructura, mediu, industrie, etc.
Posibilitatea de integrare cu solutiile de business oferite de ITC permite managementul adaptiv al resurselor, optimizeaza performantele si mareste vizibilitatea de-a lungul lantului de furnizori si clienti.
Pentru transportul feroviar ITC a dezvoltat o serie de solutii precum TrackView, “Cost expert”, Platforma de date, RailCar RFID, precum si doua portaluri web – “Comenzi feroviare” si “Comanda personal”.
Platforma de date este un sistem care achizitioneaza informatii privind starea locomotive (pozitie, viteza, consum electric sau de motorina, etc), compozitia trenului si incarcatura, precum si identitatea agentilor de miscare, transmitand toate aceste date pentru procesare, analiza si generare de rapoarte.
RailCar RFID este o solutie de monitorizare a garniturilor de tren, ce are la baza tehnologia RFID. Astfel, vagoanele de marfa sunt identificate cu ajutorul cititoarelor de tag-uri RFID integrate intr-o retea teritoriala de achizitie de date. Prin localizarea vagoanelor de marfa se analizeaza gradul de utilizare, crescand eficienta folosirea resurselor de transport.
TrackView este solutia de monitorizare in timp real a mijloacelor de transport si rezolva cerintele de urmarire in timp real a parcului de mijloace de transport. De asemenea, solutia ofera scalabilitate la receptia, stocarea si interogarea datelor de pozitionare, permitand utilizarea pentru flote de mii de vehicule. Sunt oferite o suita de rapoarte de analiza utile in urmarirea activitatii, controlul costurilor si optimizarea rutelor de transport.
O solutie destinata eficientizarii si reducerii de costuri in transportul feroviar de marfa este sistemul de calcul “Cost Expert”.
Sistemul este format de mai multe aplicatii dezvoltate pentru diferite optiuni si este proiectata in intregime pe baza a trei concepte majore precum robustete, flexibilitate si simplitate. Astfel, aplicatia “Cost – Expert” este proiectata de catre ITC pentru a raspunde cerintelor de calcul ale costurilor de transport feroviar de marfa. In procesul de determinare a costurilor, aplicatia ia in calcul efectele geometriei caii si actualele procedee de calculatie, intr-o forma optimizata.
“Aplicatia asigura o interfata grafica intr-un limbaj feroviar general, ceea ce ofera facilitatea utilizarii de catre orice utilizator. Cea mai mare parte a actiunilor sunt efectuate automat de catre Aplicatia <<Cost – Expert”, a declarat Ovidiu Anicai, Project Manager – ITC, in cadrul Forumului de Tehnologii si Servicii Railway PRO, organizat de Club Feroviar si Railway PRO cu sprijinul Asociatiei Industriei Feroviare din Romania (AIF) in Arad, in perioada 5-6 aprilie.
Aplicatia a fost proiectata de Grup Feroviar Roman (GFR), Grampet si ITC, pentru a raspunde necesitatii optimizarii costurilor de transport feroviar de marfa a GFR.
„Cost-Expert” raspunde cererii de calculare a costurilor traficului feroviar de marfa, luand in considerare efectele geometriei actuale a caii si majoreaza nivelul aprecierii oportunitatilor de costuri oferite prin modificarea scriptului de grafic al “Cost – Expert”. De asemenea, aplicatia simplifica procesul de adoptare a deciziilor utilizand scriptul de grafic privind serviciile de transport.
Cateva caracteristici ale aplicatiei:
–    Ofera o acuratete semnificativa a rezultatelor, prin calcularea taxei de utilizare a infrastructurii si prin proiectarea unui scenariu mult mai riguros;
–    Permite un dialog constructiv cu reprezentantii departamentului de operare care modifica graficul, subliniind determinarea beneficiilor de cost;
–     Efectueaza diferite variante (detaliate, simplificate, optimizate);
–    Permite printarea rapoartelor privind costurile, programul si a scriptului de date;
–    Genereaza arhivele specifice de-a lungul timpului;
–    Efectueaza calcularea costurilor de transport si a indicatorilor fizici.

Mai multe informatii privind noile solutii de eficientizare a activitatii de transport feroviar gasiti aici

Ultimele Articole