spot_img
sâmbătă, iulie 2, 2022
spot_img

Soluții voestalpine Railways Systems destinate micșorării costurilor de exploatare

Compania  voestalpine Railways Systems a prezentat marți la Conferința de Infrastructură Club Feroviar mai multe soluții menite să ducă la micșorarea costurilor de exploatare pe viața produsului feroviar, concomitent cu creșterea disponibilității rețelelor feroviare. Unele soluții sunt deja implementate în Austria și Elveția.

La eveniment au fost prezenți din partea companiei Marius Adăscăliței, director general și Dorian Alexandrescu, director operațional. Sunt „solutii pentru toată lumea, inclusiv integrate. Dorim să propunem creșterea disponibilității rețelei împreună cu descreșterea costurilor operării. De regulă, la sfârșitul vieții rezultă un cost mai mare și dezavantaje pentru  operatorul de rețea”, a spus directorul general voestalpine Railways Systems. El a adăugat că la nivel european există tendința creșterii încărcării pe osie. În aceste condiții, compania a dezvoltat noi soluții care înseamnă utilizarea unor noi tipuri de material, noi tratamente tehnice care cresc durata de viață. Soluțiile integrate sunt garantate din punct de vedere al ”maximizării rețelei și minimizării costurilor”, spune el. Practic, voesalpine a prezentat trei soluții noi.

Unul dintre acestea este un profiul nou de ac astfel încât să fie oferite asigurări că nu apar corpuri străine. Se elimină necesitatea detectoarelor de poziție a acelor. Alte două soluții sunt prelucrarea acului și contra-acului, obținându-se o îngroșare a acestuia și ameliorări aduse șinei 400 astfel încât să se obțină dublarea duratei de viață față de profilul R350HT, în condițiile menținerii costurilor.  Prezentarea oficialilor voestalpine Railways Systems este disponibilă aici.

(D.C.)

Ultimele Articole