spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Soluții pentru ameliorarea traficului feroviar România – Moldova

Mai multe discuții pentru ameliorarea traficului feroviar România – Moldova au avut loc zilele trecute la Târgu Neamț.

Transportul feroviar între Moldova și România va fi îmbunătățit. Și asta după ce, la Târgu Neamț, o delegația CFM a participat la Comisia feroviară de frontieră a Societăților de cale ferată de stat ale celor două țări, potrivit agrotv.md.

Astfel, părțile au convenit asupra unui plan de acțiune comun în domeniul dezvoltării infrastructurii feroviare pentru 2022. În cele din urmă, s-a decis: Extinderea liniilor utilizate pentru transportul mărfurilor și de călători, până la Socola (estul Republicii Moldova).

Ameliorarea traficului feroviar România – Moldova se va face și cu trenuri mixte

Totodată, în vederea optimizării timpului livrării mărfurilor și micșorarea numărului de traversări, s-a convenit cu operatorii feroviari privați din România posibilitatea ca CFM să transporte trenuri de marfă mixte. Acest lucru va mări capacitatea de primire-predare a vagoanelor din și spre România.

De asemenea, s-a decis și mărirea circuitului de vagoane pentru livrarea păcurii cu 15%, măsură care va permite majorarea volumelor transportate și va micșora timpul de livrare.

La Târgu Neamț, au mai fost analizate și discutate subiecte legate de graficul de circulație a trenurilor și reducerea timpului de staționare a vagoanelor, potrivit publicației menționate.

Ultimele Articole