spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Solicitare: Achizițiile de material rulant să fie trecute prin CES – Consiliul Economic și Social

Consiliul Economic și Social solicită Comitetului de Coordonare a Evaluării POAT (Programul Operaţional Asistenţă Tehnică) ca achizițiile de material rulant viitoare să fie evaluate și de instituția menționată. Angajații ARF trebuie instruiți prin programe operaționale, mai spune CES.

miting la Guvern greva generală la CFR Călători proteste sindicale la CFR

Achiziţiile viitoarelor trenuri, pe care Autoritatea Feroviară Română ar urma să le demareze, ar trebui evaluate şi de reprezentanţii Consiliului Economic şi Social, se arată într-o adresă trimisă Comitetului de Coordonare a Evaluării POAT (Programul Operaţional Asistenţă Tehnică), de către reprezentantul CES, Gabriel Rodrigo Maxim, potrivit bursa.ro și declarațiilor făcute de acesta pentru Club Feroviar.

Achizițiile de material rulant, ratate de ARF

„În condiţiile în care ARF a ratat derularea a două achiziţii de material rulant nou pentru operatorii de transport feroviar de persoane din ţara noastră, sprijinul oferit prin POAT beneficiarilor din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) nu a fost unul optim. (…) De aceea, solicităm ca în cadrul interviurilor şi analizelor din următorul raport de evaluare pentru proiectul de achiziţie material nou rulant feroviar să fie consultaţi şi reprezentanţii Consiliului (preşedintele sau membrii Biroului Executiv al CES)”, se arată în documentul citat.

Consiliul Economic şi Social mai solicită ca, prin POAT, să se realizeze instruirea personalului din cadrul Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF), instituţie, care de la înfiinţarea în anul 2016, a eşuat în toate proiectele demarate pe cadrul financiar multianul 2014-2020. Până când angajaţii ARF vor fi instruiţi prin POAT, CES consideră că „este necesară suplimentarea numărului consultanţilor externi cu specializări tehnico-economice, care să contribuie la întărirea expertizei locale în domeniul achiziţiei de material rulant nou feroviar, la pregătirea şi imple­mentarea unor noi proiecte”. (D.C.)

Ultimele Articole