Softronic Craiova ia credit pentru productia Hyperion 3

Garanti Bank a acordat un credit de 14 milioane lei companiei Softronic Craiova pentru productia noului tren Hyperion 3. Acesta va fi lansat in a doua jumatate a anului 2018. Hyperion este primul tren de tip EMU din Romania, urmand a fi utilizat pentru transportul Regio, Interregio sau Intercity. Hyperion este alimentat de reteaua de 25 kV c.a. si are patru motoare asincrone de 430 kW. Cand este franat, Hyperion recupereaza energia si ofera jumatate din consumul unui tren clasic cu locomotive si vagoane. Trenul poate atinge o viteza maxima de 160 km/h si include echipamente de cale ferata de ultima ora. Noul tren Hyperion 3 va aduce cateva actualizari care vor imbunatati semnificativ experienta calatorilor si vor asigura cea mai mare siguranta.

Hyperion 3 va fi al treilea model Hyperion, primul fiind lansat in 2014, cand Garanti Bank a acordat companiei Softronic un imprumut de 20 milioane de lei pentru productia acestuia.

“Suntem mandri sa ne unim inca o data fortele cu Softronic pentru fabricarea acestui tren de ultima generatie. Garanti Bank este un sustinator puternic al mediului de afaceri din Romania si al unor proiecte ambitioase si inovatoare, precum Hyperion 3, care contribuie la dezvoltarea durabila a economiei locale”, a declarat Cagri Memisoglu, Director General Adjunct al Garanti Bank.