miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Softrans revine la Constanța. Operatorul craiovean va introduce o pereche de trenuri pe zi

Operatorul feroviar Softrans revine la Constanța din 15 aprilie, urmând să asigure o o pereche de trenuri pe zi până în luna septembrie.

Softrans revine la Constanța

Rama electrică Hyperion, dotată cu aer condiţionat şi internet gratuit, pleacă din Craiova, ajunge în Bucureşti şi în final în Constanţa, informează Ziarul Financiar.

Durata călătoriei doar pe ruta Bucureşti-Constanţa este de aproximativ două ore şi jumătate iar preţul unui bilet întreg este de 50 de lei. Trenul se deplasează cu o viteză de până la160 de kilometri pe oră, cât permite infrastructura.

Softrans revine la Constanța cu trenul Hyperion

În 2014, Softronic a construit primul tren electric (Hyperion) fabricat în România, finanţat de Garanti Bank cu 4,3 milioane de euro, iar în 2015 firma a livrat al doilea tren de acest tip. Cele două trenuri circulă pe rutele Craiova-Bucureşti-Constanţa şi Craiova-Bucureşti-Braşov.

Pe Magistrala 800 București – Constanța operează curse, din 2017, şi trenul privat Astra Transcarpatic, aparținând omului mde afaceri Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Călători din Arad. El a lansat curse pe ruta Arad- Bucureşti-Constanţa.

Ultimele Articole