Sofia a acordat contractul pentru proiectarea unei sectiuni a Liniei 3 de metrou

Operatorul de metrou din Sofia, Metropolitan EAD, a acordat companiei Sweco Energoproekt contractul pentru proiectarea sectiunii de 5,6 km a liniei 3 de metrou care leaga centrul de estul capitalei. Contractul este in valoare de 490,0000 de euro.
Metropolitan EAD a primit noua oferte in cadrul licitatiei.
Sectiunea de 5,6 km va avea 6 statii si va lega centrul orasului de cartierul estic Slatina.
In iunie, Banca Europeana de Investii a anuntat ca ia in calcul o cofinantare in valoare de 22 de milioane de euro pentru o a doua etapa a liniei 3 care prevede constructia unei linii duble de 3,8 km si a 4 statii, inclusiv a unei opriri pentru legatura cu reteaua de cale ferata.
Linia 3 ofera o legatura pe directia est-vest si va avea o lungime totala de 18 km si 19 statii. Reteaua de metrou din Sofia va avea, astfel, o lungime totala de 56 km si 53 de statii pana in 2020.
In plus, pentru aceasta linie, Sofia ar trebui sa primeasca in curand primul sau tren de metrou nou, produs de consortiul Siemens- Newag si livrat la sfarsitul lunii iunie. Linia 3 va fi deservita de 20 de trenuri Inspiro, iar contractul include o optiune pentru alte 10 trenuri.