spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

VIDEO Un șofer inconștient trece calea ferată când trenul se afla la câțiva metri

Un șofer inconștient trece calea ferată când trenul se afla la câțiva metri, deși semnalele acustice și luminoase erau în funcțiune – asta se poate vedea pe imaginile surprinse de un alt conducător auto în județul Buzău.

Scena periculoasă s-a petrecut miercuri seara la trecerea la nivel cu calea ferată din apropierea localității Stâlpu. Pe aici trece Magistrala 500, tronsonul Ploiești-Buzău, cale ferată dublă electrificată, pe care circulă multe trenuri ce fac legătura între Muntenia și Moldova.

Un șofer inconștient trece calea ferată, chiar dacă semnalele acustice și luminoase erau activate

Deși trenul se apropia cu viteză de zona semnalizată corespunzător, cu crucea lui Andrei și semnale acustice și luminoase, un șofer a călcat pedala de accelerație și a trecut cu mașina liniile de cale ferată în ultimul moment. După câteva secunde a trecut în viteză un tren al CFR Călători.

Întâmplarea a fost înregistrată de camera de bord a unui alt șofer, iar imaginile nu mai au nevoie de prea multe comentarii. Clipul video a fost transmis redacției de știri locale Șansa News.ro, cu precizarea că șoferul nu avea semne de începător, pentru a putea da vina pe lipsa de experiență.

România este țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente mortale pe șosele raportat la numărul de locuitori. Multe dintre acestea se produc la trecerea căii ferate, din cauza unor șoferi inconștienți precum cel din imaginile filmate la Stâlpu.

Ultimele Articole