spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Dumitru Șodolescu, înlocuit de la cârma Metrorex

 

prelungirea Magistralei 6
Dumitru Șodolescu (stânga), fostul director general Metrorex

Ministerul Transporturilor nu a reînnoit mandatul directorului general Metrorex, Dumitru Șodolescu, înlocuindu-l pe acesta cu Marin Aldea, care a mai deținut aceasta funcție în 2017.

Consiliul de Administrație al Metrorex îl numește pe domnul Marin Aldea, director interimar, pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maxim 6 luni, începând cu data de 03.07.2019, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.

Acesta îl înlocuiește în funcția de director general pe dl. Dumitru Șodolescu, al cărui mandat expiră astăzi, 2.07.2019.

„Deci, da, este adevărat ce a spus domnul ministru al Transporturilor: mandatul meu este pe masă dacă Magistrala 5 nu se termină în decembrie 2019. Și nu vreau să-l pierd!”, spunea cu nici trei săptămâni în urmă Dumitru Șodolescu.

Marin Aldea, „noul” director general al Metrorex

Marin Aldea are o experiență de 28 ani în cadrul Metrorex, de 17 ani deținând funcții de conducere în cadrul societății. Acesta a mai fost director general în perioada decembrie 2015 – noiembrie 2017, selectat și numit în conformitate cu OUG109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Noul director general al Metrorex este absolvent al Universității Politehnice București, având calificare de inginer și a obținut diploma de economist, cu specializarea Finanțe Contabilitate. Totodată, deține un master cu specializare în Managementul Întreprinderilor de Servicii Publice.

 

Ultimele Articole