spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Soarta lui Daniel Apostolache la CFR Marfă, decisă luni

Consiliul de Administrație al CFR Marfă se va reuni luni pentru a decide dacă prelungește mandatului lui Daniel Apostolache la cârma companiei.

Decizia va fi luată în contextul în care la începutul lunii iulie au expirat cele patru luni ale mandatului său la conducerea companiei. Deși OUG 109 2011 prevede selecția managerilor de companii pe mai mulți ani și contracte de mandat pe criterii de performanță, directorii companiilor de la Transporturi sunt numiți interimari pe mandate de patru luni cu posibilitatea prelungirii acestora de două ori câte două luni.

Daniel Apostolache a fost numit în funcție la 1 martie, fiind succesorul lui Mihai Frăsinoi. Chestionați asupra deciziei de luni, lideri sindicali au menționat că nu văd motivul pentru care nu i-ar fi prelungit mandatul lui Apostolache. „În acest context dificil este greu să aduci pe cineva din afara sistemului, să ia de la zero totul”, spune liderul uneia dintre cele două federații sindicale cu reprezentativitate la CFR Marfă.

Absolvent al Facultății de Transporturi București până la numirea sa ca director general, Daniel Apostolache a ocupat alte funcții în companie, cum ar fi cea de director vagoane, director material rulant, director exploatare.

 

 

 

 

 

 

Ultimele Articole