spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

SNCF va pregăti documentația HSR a Cehiei

Administratorul infrastructurii feroviare din Cehia, SŽDC, si SNCF au semnat un acord pentru dezvoltarea documentatiei de proiectare a liniilor de mare viteza ale Cehiei.
SNCF a fost ales ca partener potrivit pentru colaborare in functie de rezultatele studiului tehnic si operational HSR. Tipologia liniilor sale este foarte similara cu tipologia viitoarelor sectiuni pilot din Republica Ceha. Aceste linii sunt pentru transport de pasageri cu o viteza maxima de peste 250 km/h.
„Elaborarea documentatiei complexe de proiectare pentru dezvoltarea liniilor de mare viteza respecta strategia companiei SŽDC adoptata anul trecut. Unul dintre obiective este asigurarea implementarii Programului Guvernamental pentru dezvoltarea unor legaturi feroviare rapide si inceperea constructiei primei sectiuni a liniei de mare viteza pana in 2025. Respectarea termenului limita presupune cel putin preluarea partiala a know-how-ului administratorului de infrastructura care are experienta in constructia si operarea liniilor HSR”, a declarat Jiří Svoboda, CEO SŽDC.
Cehia intentioneaza sa dezvolte linii de mare viteza care sa lege principalele orase ale sale de alte capitale europene si centrele regionale de Praga. Conform planurilor autoritatilor, pana in 2025 vor exista trei linii de mare viteza. Primele trei sectiuni sunt incluse in strategia Ministerului Transporturilor si implica legaturi din Praga catre est, dar si catre sud, catre Ostrava si Brno. Proiectele vor permite trenurilor sa opereze cu o viteza de pana la 350 km/h.
In prezent, SŽDC pregateste constructia unei legaturi de mare viteza intre Praga si Dresda care va reduce distanta dintre cele doua orase cu 56 km si timpul de calatorie la 1 ora. Proiectul va separa transportul feroviar de marfa si cel de pasageri pe distante lungi pe sectiunea ceha a liniei Ústí nad Labem – Praga si ii va permite Cehiei sa se conecteze la sistemul feroviar european de mare viteza.

Ultimele Articole