luni, decembrie 4, 2023
spot_img

SNCF si Alstom semneaza parteneriat pentru o noua generatie de TGV

euroduplex-1La 7 septembrie, 2016, Rachel Picard, Directorul Executiv al Voyages SNCF, si Jean-Baptiste Eymeoud, Presedintele Alstom Franta, au inaugurat atelierul comun construit pentru dezvoltarea urmatoarei generatii a trenurilor TGV. Parteneriatul inovator SNCF-Alstom va avea trei faze. In prima faza, parteneriatul dintre cele doua companii va elabora definitia si specificatiile noului TGV, pana la sfarsitul lui 2017. In urmatoarele doua faze, companiile vor realiza designul detaliat, industrializarea si aprobarea pentru o perioada de aproximativ 4 ani si va lansa productia si livrarea trenului. Serviciul comercial este programat pentru jumatatea lui 2022.
Parteneriatul inovator SNCF-Alstom va proiecta si produce noul TGV care este estimat sa intre in operare in 2022. Parteneriatul va trasa o noua strategie tehnologica, comerciala si industriala pentru marea viteza. Aceasta va reprezenta o adevarata inovare in ceea ce priveste competitivitatea, avand ca obiectiv major reducerea investitiilor si costurilor de operare si imbunatatirea atractivitatii trenului pe piata mobilitatii oferind o experienta noua pentru calatori in ceea ce priveste confortul si serviciile la bordul trenurilor.
Noua generatie de TGV va reduce costurile de achizitie si de operare cu cel putin 20%, va optimiza impactul asupra mediului (avand o rata a reciclabilitatii de peste 90% si de reducere a consumului de energie cu cel putin 25%) si va dezvolta oferta comerciala pentru a imbunatati experienta calatorilor cu o crestere a capacitatii de 20% permitand mai multe servicii la bordul trenurilor si/sau mai multi calatori.
In cadrul acestui proiect, SNCF isi va pune la dispozitie experienta si cunostintele cu privire la calatori, iar Alstom va oferi expertiza in proiectarea trenurilor pentru a se alatura SNCF in planurile sale ambitioase privind transportul calatorilor, durabilitatii si profitabilitatii.

Foto: Alstom

Ultimele Articole