SNCF repară, gratuit, bicicletele clienților săi

23 aprilie 2019

SNCF Transilien oferă, până în luna octombrie, reparații gratuite pentru bicicletele clienților săi. Serviciul va fi oferit in 15 gări din regiunea Paris și face parte din initiațiva companiei franceze pentru dezvoltare durabilă și stimulare a transportului intermodal.

In cele 15 gări de pe rețeaua feroviara suburbană vor fi instalate ateliere de reparații pentru biciclete și, astfel, se incearca incurajarea renunțării la autoturisme personale și sprijinirea utilizării altor mijloace de transport, ecologice, precum bicicletele. Transportul cu bicicletele, in număr cât mai mare, constituie o modalitate de a completa serviciul de transport public.

Inițiativa SNCF Transilien este dezvoltată în parteneriat cu asociațiile SoliCycle and Véloservices.

Utilizatorii de biciclete vor primi sfaturi si asistență pentru mentenanța si reparația bicicletelor, iar cele doua asociatii vor asigura derularea proiectului dar si locuri de munca, primind, in schimbul muncii depuse, donații de biciclete sau biciclete care pot fi reciclate, valorificand de la acestea piesele de schimb.

Gările unde se asigură, gratuit, servicii de mentenanță și reparație sunt Achères Ville, Cergy Le Haut, Montreuil, Bécon les Bruyères si Versailles Rive Droite (pe linia L), gara Asnières-sur-Seine (pe Linia J), garile Bibliothèque François Mitterrand, Brétigny si Ste Geneviève des Bois (pe Linia C), Franconville, Saint Ouen l’Aumône Liesse si Champ de courses d’Enghien (pe Linia H) si garile Alfortville, Evry-Courcouronnes si Grigny (pe Linia D).