spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

SNCF Logistics achizitioneaza 45% din actiunile BLS Cargo

BLS CargoSNCF Logistics a achizitionat o cota de 45% in cadrul operatorului feroviar elvetian BLS Cargo. Tranzactia trebuie aprobata de catre autoritatile pentru concurenta. BLS AG va ramane actionar majoritar cu o cota de 52%. Grupul Ambrogio (IMT) isi mentine cota de 3% in cadrul BLS Cargo AG ca si inainte.
BLS Cargo si SNCF Logistics isi intensifica colaborarea in transportul transfrontalier, vor avea beneficii comune de pe urma acestui parteneriat si vor lansa servicii internationale regulate pe piata. Noul parteneriat intre cele doua companii feroviare de marfa va consolida modelul de afaceri de succes pe coridorul de transport de marfa Nord-Sud. „Coridorul Nord-Sud are un potential ridicat. Colaborarea stransa dintre BLS Cargo si companiile noastre Captrain ne va permite sa cream servicii internationale adaptate clientilor coridorului Nord-Sud”, a declarat Sylvie Charles, Director General al Diviziei de Transport Feroviar de Marfa si Intermodal in cadrul SNCF Logistics.
In 2016, BLS Cargo a avut o cifra de afaceri de 178,77 de milioane de euro (160 de milioane de euro in 2015) si un profit de 1,4 milioane de euro.

Ultimele Articole