miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

SNCF intră pe piața de mare viteză din Italia

Din 2026, SNCF Voyages Italie plănuiește să lanseze noi rute interne, astfel încât să ajungă la 13 călătorii zilnice dus-întors pe pământ italian. Această ambiție face parte din strategia SNCF Călători de a-și dubla numărul de pasageri în Europa.

SNCF Călători va lansa, începând din anul 2026, noi linii pe lângă oferta transfrontalieră existentă. Ambiția companiei este de a dezvolta o rută nord-sud între Torino-Milano-Roma-Napoli și o rută est-vest între Torino și Veneția.

SNCF în Italia: Câte călătorii dus-întors în fiecare zi?

  • 9 călătorii dus-întors Torino-Milano-Roma-Napoli
  • 4 călătorii dus-întors Torino-Veneția

Trenurile de mare viteză vor opri în: Torino, Milano, Roma, Napoli, Florența, Bologna, Verona, Brescia, Padova și Veneția. Alte destinații din sudul Italiei pot fi servite la o dată ulterioară.

Garnituri TGV M

Pentru a oferi clienților italieni aceste noi trenuri interne, SNCF va recurge la 15 garnituri TGV M cu două etaje pe lângă cele 100 de trenuri noi comandate anterior pentru liniile franceze.

Acestea vor suferi modificări tehnice pentru a se adapta la infrastructura italiană.

Din 2011, compania franceză operează zilnic o linie transfrontalieră TGV INOUI între Paris, Milano și Torino.

Această nouă ofertă menită să cucerească piața internă italiană va fi operată de filiala SVI (SNCF Voyages Italy).

În aprilie 2024 SNCF Voyageurs și operatorul tradițional italian RFI au semnat un acord-cadru, care permite companiei să opereze TGV-uri în Italia timp de 15 ani.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole