luni, decembrie 4, 2023
spot_img

SNCF continua strategia tarifara pentru TGV

03-sncfRachel Picard, directoarea ramurii SNCF Voyages a companiei feroviare franceze, a anuntat ca SNCF va continua in 2016 politica de reducere a preturilor pentru trenurile de mare viteza, dar aceasta va fi insotita de o majorare a taxelor percepute in cazul schimbului sau anularii biletelor. Compania doreste astfel sa faca fata concurentei venite din partea serviciilor de autocare de lung parcurs si sa mareasca gradul de umplere a trenurilor, care este in medie, in prezent, de 65%.
Oferta de bilete TGV low cost va fi dublata, urmand sa totalizeze 6 milioane locuri in trenurile TGV Ouigo. Preturile vor scadea de asemenea in trenurile TGV clasice pentru categoria “voiaj de placere”. Reducerile vor fi oferite insa doar pentru trenurile care circula in afara orelor de varf si in week-end.
Pe de alta parte, operatiile de schimbare si anulare a biletelor, care sunt gratuite in prezent, vor costa din luna aprilie 5 euro dupa cumparare si 15 euro in ziua plecarii. Obiectivul deciziei este de a limita schimbarile de ultim minut, care au efect negativ asupra incasarilor companiei.
SNCF a inregistrat o scadere a numarului de calatori in urma atentatelor din noiembrie (care se situeaza inca in prezent la -5%), care s-a tradus in pierderi de mai multe zeci de milioane de euro. Cu toate acestea, numarul de pasageri pentru trenurile de mare viteza a crescut cu 0,4% in 2015, dupa trei ani de scadere. Si cifra de afaceri pe acest segment a crescut cu 0,1%.

Ultimele Articole