SNCF comanda 14 noi trenuri Coradia Polyvalent

Alstom va furniza alte 14 trenuri Coradia Polyvalent regiunilor Bourgogne-Franche-Comté si Grand Est in valoare de 100 de milioane de euro in cadrul contractului cu Regiolis semnat in 2009.
Regiunea Bourgogne-Franche-Comté a comandat opt trenuri electrice Regiolis, fiecare cu patru vagoane, pe langa cele 16 trenuri de acelasi tip deja comandate, dintre care noua au fost deja livrate. Parcul de vehicule Regiolis al regiunii Bourgogne-Franche-Comté va fi format din 24 de trenuri pana la jumatatea lui 2020 conform obiectivului de promovare a unui transport mai curat si strategiei de a investi in trenuri mai moderne, confortabile si eficiente din punct de vedere al costurilor. Intre timp, regiunea Grand Est a decis sa achizitioneze sase trenuri noi, inclusiv cinci trenuri Coradia Liner si un tren bimodal Regiolis cu sase vagoane. Regiunea Grand Est are deja o flota de 34 de trenuri Regiolis si 19 trenuri Coradia Liner in serviciu comercial.
Pana la acest moment, 299 de trenuri Coradia Polyvalent au fost comandate in cadrul contractului atribuit companiei Alstom de SNCF in 2009, printre care 235 de trenuri de catre noua regiuni franceze si 64 de trenuri de catre autoritatea pentru trenurile intercity TET (trains d’équilibre du territoire).