SNCF comanda 100 de trenuri Alstom Avelia Horizon

Consiliul Director al SNCF Mobilités a aprobat o comanda ferma pentru 100 de trenuri de foarte mare viteza Avelia Horizon, fabricate de catre Alstom. Aceasta noua generatie de trenuri de foarte mare viteza se adreseaza unor obiective ambitioase in ceea ce priveste competitivitatea in transportul feroviar si profitabilitatea pentru SNCF, cu 20% reducere a costurilor pentru intreaga comanda, fata de costurile pentru generatia anterioara de trenuri.

Echipele de experti care au lucrat la acest proiect timp de doi ani s-au confruntat cu provocarea de a furniza un nou tren, la un cost redus cu 25 de milioane de euro per garnitura, cu un buget suplimentar de 190 de milioane de euro pentru optiuni si servicii.

Avelia Horizon va fi dotat cu doua unitati de tractiune cu o putere inovatoare, cu lungime redusa, care combina performante ridicate si soliditatea, dar si cu vagoane etajate articulate. Designul lor permite o crestere cu 20% a zonelor dedicate pasagerilor, facilitand transportul a pana la 740 de calatori in configuratia cu cea mai mare capacitate aleasa de SNCF.

Costurile de mentenanta vor fi cu peste 30% mai mici decat cele inregistrate in prezent de SNCF. Mentenanta trenului este luata in considerare inca din etapa de proiectare, cu un sistem de diagnosticare la distanta pentru intretinerea predictiva, care imbunatateste fiabilitatea si disponibilitatea trenurilor. Multe dintre componente au un design optimizat pentru a simplifica, a reduce si a permite intervale mai lungi intre interventiile de intretinere. Datorita designului aerodinamic si unei tractiuni mai eficiente, noua generatie de trenuri TGV va consuma cu 20% mai putina energie decat TGV-urile existente.

“Aceasta comanda reprezinta buna colaborare dintre SNCF si Alstom. Solutia Avelia Horizon, dezvoltata de catre Alstom, indeplineste cerintele tehnologice, economice si de competitivitate impuse de SNCF”, a punctat Henri Poupart-Lafarge, CEO al companiei Alstom.