SNCF cauta partener privat pentru modernizarea Garii de Nord din Paris

Operatorul francez de transport feroviar, SNCF, a anunțat faptul că se află în căutarea unui partener privat din sectorul feroviar în vederea derulării proiectului ce prevede transformarea Gării de Nord din Paris (Gare de Nord), una din gările de referință ale rețelei feroviare franceze. Pentru acest proiect amplu, SNCF va desemna noul partener din sectorul privat până la sfârșitul lui 2018.

Lucrările de modernizare a Gării de Nord din Paris se execută în două etape. Prima este deja în curs de desfășurare și va fi finalizată în 2019. Aceasta include renovarea peroanelor pentru trenurile RER (trenuri regionale n.r.), deschiderea unui nou business lounge pentru Eurostar, o nouă stație de metrou și reamenajarea terminalului Eurostar pentru a acoperi creșterea cu 20% a numărului de pasageri creată prin introducerea noilor trenuri e320, produse de către Siemens.

Cea de-a doua etapă a lucrărilor, care va presupune modificări mai importante ale aspectului stației, va începe în 2019 și va fi finalizată până în 2024 – în timp util pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, SNCF fiind unul dintre partenerii oficiali ai evenimentului.