duminică, mai 28, 2023
spot_img

SNCF anunta profit pentru prima jumatate a anului 2017

Grupul SNCF a raportat un profit net de 119 milioane euro, pentru primele șase luni ale anului 2017, determinat de o creștere puternică a călătoriilor înregistrate în rețeaua feroviară de mare viteză.

Pe fondul temerilor cu privire la amenințarea concurențială cu care se confruntă operatorul feroviar național francez față de autobuzele de lung parcurs și față de aplicațiile de ride-sharing, SNCF a raportat, la sfârșitul lunii iulie, că veniturile generale ale grupului au crescut cu 3,7% față de perioada similară din 2016, ajungând la venituri de 16,6 miliarde euro în primele șase luni din 2017.

Călătoriile în rețeaua TGV au crescut cu 8, 4%, iar vânzările cu 5,9%, măsură susținută și de absorbția puternică a TGVMax, un bilet de abonament ce oferă călătorii nelimitate celor cu vârste cuprinse între 16 și 27 de ani. Acest lucru a însumat un număr de 1,8 milioane de călătorii în prima jumătate a anului, relevă SNCF, iar acum această măsură a atras 90.000 de abonați.

De asemenea, serviciul low-cost lansat de către SNCF, TGV Ouigo, se bucură de o creștere tot mai mare , anunțând că a transportat cu 20% mai mulți pasageri decât în ​​primul semestru din 2016. În prezent TGV Ouigo deține un procent de 5,4% din totalul serviciilor interne  de transport de mare viteză.

Referitor la alte părți ale pieței de transport feroviar de pasageri, SNCF a subliniat, de asemenea, o revenire a creșterii economice a activității sale regionale în rețeaua TER, acolo unde volumul a crescut cu 4,7% și vânzările cu 4,9%, pentru prima dată în cinci ani, vânzările depășind astfel volumul de transport pe acest segment.

Programul de investiții finanțat de stat, în cadrul rețelei Intercités a trenurilor convenționale de călători pe distanțe lungi, este susținut ca un factor al creșterii volumului de 4,2% pe aceste servicii.

Pe de altă parte, ramura de comerț și logistică a SNCF a înregistrat o creștere de 3,3%, dar aceasta a fost susținută în mare parte de filiala de transport de mărfuri, SNCF Geodis. Companiile de transport feroviar de marfă din grupul SNCF rămân „sub presiune”, a precizat SNCF.

Administratorul național de infrastructură SNCF Réseau a raportat o creștere a veniturilor de 0,8%, ajungând la 3,2 miliarde de euro.

Ultimele Articole