SNCF a comandat 19 trenuri Bombardier

20 noiembrie 2018

Société nationale des chemins de fer français (SNCF), in numele regiunii Hauts-de-France, a acordat companiei Bombardier un contract pentru livrarea a 19 trenuri supraetajate Omnei Premium. Conform estimarilor, primele trenuri vor fi livrate in 2022.
Aceasta cerere de comanda face parte din contractul semnat in 2010 cu SNCF pentru furnizarea a pana la 860 de trenuri supraetajate catre regiunile franceze si este estimata la 256 de milioane de euro.
Noile trenuri vor fi puse in serviciu pe liniile intens circulate Paris – Amiens si Paris – Saint Quentin – Maubeuge / Cambrai.
Trenul cu o lungime de 135 m pentru regiunea Hauts-de-France va avea 463 de scaune, suporturi mari pentru bagaje, o zona dedicata carucioarelor cu rotile si spatiu pentru doisprezece biciclete. Vehiculele vor putea fi cuplate cate doua, oferind astfel calatorilor 926 de locuri intr-un singur tren.
Interiorul trenului are un design nou care optimizeaza beneficiile oferite calatorilor si modul in care sunt asezate scaunele. Trenurile au scaune late, cu design modern, un sistem de iluminat integrat, prize de alimentare cu energie si porturi USB. In urmatoarele luni, interioarele trenurilor vor fi vopsite in culorile regiunii, in colaborare cu un client. In plus, trenul ofera acces imbunatatit pasagerilor datorita usilor late, la nivelul peronului si datorita coridoarelor spatioase care permit deplasarea cu usurinta pe toata lungimea trenului.