vineri, iulie 5, 2024
spot_img

SNCB amelioreaza serviciile pentru persoanele cu mobilitate redusa

02-sncbIncepand de la 1 februarie, persoanele cu mobilitate redusa vor putea beneficia de asistenta personala in garile belgiene in urma plasarii unei rezervari cu doar 3 ore inainte, fata de 24 de ore ca pana in prezent.
Serviciul oferit de SNCB priveste 18 gari din reteaua belgiana. Din acestea, patru gari sunt in regiunea valona, iar 11 in regiunea flamanda. Ele au fost selectate din randul garilor celor mai accesibile din retea pe baza a patru criterii: numarul de calatori din 2014, numarul de cereri de asistenta pentru persoanele cu mobilitate redusa din 2013, existenta personalului pentru a acoperi toata perioada de circulatie a trenurilor in respectiva gara si numarul de legaturi directe cu alte gari.
In 2014, SNCB a inregistrat 40.699 de rezervari de asistenta in gari din partea persoanelor cu mobilitate redusa.
Consiliul Superior National al Persoanelor Handicapate din Belgia, care sustine de mult timp reducerea rezervarii de 24 ore pentru asistenta in gari, doreste ca noul termen de trei ore sa fie progresiv redus in viitor, pana la disparitia completa.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole