SNCB a lansat un card de calatorie multimodal

Cardul de calatorie lansat de catre Caile Ferate Belgiene (SNCB) este valabil in 24 de gari si in 28 de zone de tarifare din orasele Charleroi si Liège.

SNCB si compania TEC, cea care asigura transportul in orasul Charleroi, au lansat “City Pass”, un tichet integrat multimodal pentru transport feroviar conventional, metrou, tramvai si autobuz, valabil in zona urbana a orasului din partea valona (vorbitoare de limba franceza) a Belgiei.

Acest card integrat de calatorie a fost lansat in ideea de a reduce transportul cu autoturismele proprii pentru deplasarile zilnice la locul de munca. In partea valona deplasarea cu autoturismul personal are o cota de 82% din totalul transporturilor efectuate zilnic.

In plus, prin utilizarea unui card integrat cu toate modurile de transport se va imbunatati mobilitatea, se va reduce poluarea, va creste competitivitatea si atractivitatea transportului in zona urbana. In acelasi timp, va fi redus si impactul negativ al sectorului transport asupra mediului inconjurator.

“City Pass” se bazeaza pe complementaritaea modurilor de transport si este valabil in zona aeroportului din Charleroi, in zona de business Biopark si asigura o conexiune express intre gara Charleroi Sud si aeroportul Charleroi.

Dreapta: François Bellot, ministrul Mobilitatii

“Cardul integrat are un pret de 60 euro, lunar, sau 600 de euro pe an. Preturile sunt reduse la jumatate pentru calatorii cu varsta sub 25 de ani. Un tichet valabil pentru o zi are un pret de 7 euro”, a precizat Stéphane Thiery, director de marketing in cadrul companiei de transport TEC.

“Vrem sa ne concentram asupra marilor orase belgiene si, prin urmare, treptat, probabil vom extinde cardul integrat cu toate transporturile la nivel national. Aceasta propunere este analizata pe moment de catre un comitet director ce include patru companii de transport public. Masura va fi implementata ceva mai tarziu”, a precizat François Bellot, ministrul Mobilitatii.