duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Slovenia va introduce un bilet de transport integrat

La 1 septembrie, Slovenia a introdus un sistem de transport public integrat pentru calatori (IPPT) care va permite utilizatorilor sa foloseasca diferite mijloace de transport public neintrerupt fara sa mai fie nevoie sa cumpere bilete separate.
Un bilet de transport multilateral pentru calatori va uniformiza utilizarea diferitelor mijloace de transport si va integra utilizarea transportului feroviar regulat si transportului interurban cu autobuzul in Slovenia, precum si transportul urban in doua dintre cele mai mari orase ale Sloveniei intr-un singur sistem. In practica, un bilet de transport multilateral pentru pasageri va fi utilizat pentru autobuzele si trenurile din transportul interurban si urban, incepand cu 1 septembrie. In prima faza, va fi introdus un singur bilet subventionat pentru elevi si studenti.
„Proiectul privind introducerea unui transport de calatori public integrat sau a unui bilet de transport calatori multilateral este faza finala a unui proiect complex desfasurat pe o perioada de 15 luni, realizat la cererea Ministerului Infrastructurii si care va simplifica utilizarea transportului public de calatori in Slovenia”, a declarat Boštjan Koren, directorul Cailor Ferate Slovene, Transport de Calatori.
„Ulterior, sistemul va fi extins cu produsele IPPT care sunt dedicate altor categorii de transport public de calatori din Slovenia”, a declarat Suzana Habjanič, din partea Serviciului pentru Mobilitate Durabila si Politica de Transport al Ministerului de Infrastructura din Slovenia.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole