luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Licitatia pentru solutii tehnice privind proiectul liniei Divača—Koper a fost anuntata

dv-kpAgentia de Infrastructura din Slovenia a anuntat, la finele lui ianuarie, licitatia pentru selectarea contractorului privind revizuirea solutiilor tehnice si rationalizarea si optimizarea celei de-a doua linii Divača—Koper. In atribuirea contractului 80% va conta pretul oferit si 20% termenul limita de realizare. Conform anuntului licitatiei, contractul ar avea o durata de 5 luni, iar companiile interesate ar trebui sa isi depuna ofertele pana pe data de 4 martie 2016.
Reamimtim ca in data de 7 ianuarie, Guvernul Sloveniei a adoptat decizia privind continuarea proiectului de constructii pentru dublarea liniei Divača—Koper. In acest context, Guvernul a solocitat Ministerului de Infrastructura si Ministerului Finantelor sa elaboreze pana la finele lui martie un proiect de lege pentru contructia acestei linii. Noua lege include dispozitii pentru toate bazele necesare pentru constructia si operarea noii linii, dar si constructia si operarea capacitatilor de depozitare si a altor activitati logistice.
In plus, Guvernul a solicitat Ministerului Infrastructurii sa prezinte, pana la 30 iunie 2016, un studiu privind evaluarea diferitelor solutii pentru linia Divača – Koper cu scopul de a optimiza implementarea proiectului si de a elabora proiectul selectiei finale pentru cea mai adecvata solutie.
Tot in luan ianuarie, Guvernul a decis infiintarea unei companii speciale pentru a administra constructia proiectului si a opera noua linie si a hub-ului din Divača. Aceasta companie va admiistra doar a doua linie, iar restul infrastructurii feroviare va fi administrata in continuare de Slovenske Železnice. Partenerii privati si statele din regiune ar putea cumpara actiuni in cadrul companiei, prin injectii de capital, iar statul sloven va mentine o cota minima.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole