Slovenia a inaugurat linia Kočevski reabilitata recent

Ministerul Infrastructurii din Slovenia a redeschis linia de 49 de kilometri Grosuplje – Kočevje pentru trafic de marfa, dupa zece ani in care a fost inchisa. Costurile proiectului s-au ridicat la 100 de milioane de euro. In statia Kočevje, Ministrul Alenka Bratusek a inaugurat primul serviciu de transport feroviar pe sectiunea reconstruita, parte a liniei Ribnica-Kočevje.
In timpul lucrarilor de reconstructie din perioada 2016-2018, au fost modernizate patru statii si trei opriri. Valoarea acestor lucrari s-a ridicat la 18,32 de milioane de euro.
Traficul de calatori va fi permis numai dupa instalarea dispozitivelor de semnalizare si telecomunicatii. Aceste lucrari se incadreaza in faza a treia a proiectului care a fost lansat la inceputul acestui an si consta in inlocuirea si modernizarea dispozitivelor de siguranta si telecomunicatii, dar si a trecerilor la nivel existente. Lucrarile vor fi finalizate in 2020 cand, dupa 50 de ani de pauza, trenurile de calatori vor fi reintroduse pe linia Grosuplje-Kočevje. Linia a fost construita in 1893 ca parte a rutei de 70 km Ljubljana-Grosuplje-Kočevje care face parte din linia regionala nr. 82 Grosuplje-Kočevje.