Škoda va livra tramvaie pentru Sofia

Škoda Transportation a castigat contractul pentru livrarea a 13 tramvaie ForCity Classic in capitala Bulgariei, Sofia. Contractul in valoare de 23,67 milioane de euro include si livrarea de piese de schimb si instruirea personalului companiei locale de transport. Compania de transport din Sofia va folosi fonduri europene pentru aceasta achizitie.
Tramvaiele cu podea 100% joasa sunt dotate cu aer conditionat si au o capacitate de 200 de calatori. Viteza maxima a tramvaielor este de 70 km/h.
„Noile vehicule cu un confort sporit pentru Sofia deschid noi oportunitati catre aceasta piata in continua crestere unde trebuie sa livram tramvaiele produse de compania noastra. Dupa Praga, Bratislava, Riga si Helsinki, aceasta este a cincea capitala europeana in care circula vehiculele Škoda. Datorita acestui lucru, pasagerii vor putea calatori in tramvaiele noastre in aproape o cincime din metropolele UE si cred ca acest lucru este un motiv de mandrie pentru Škoda si pentru intreaga industrie ceha”, a declarat Tomáš Ignačák, Presedintele Consiliului de Administratie al Škoda Transportation.
In cadrul licitatiei, Škoda a concurat cu Pesa, compania care a semnat cu Sofia doua contracte de furnizare tramvaie. Cel mai recent contract al Pesa a inclus livrarea a 5 tramvaie cu podea joasa si a fost evaluat la 8,5 milioane de euro.