Škoda livreaza noi vagoane in Finlanda

Caile Ferate Finlandeze au acordat companiei Transtech, subsidiara finlandeza a Škoda Transportation, un contract in valoare de 50 de milioane de euro pentru livrarea a 20 de vagoane supaetajate moderne. Aceasta comanda este o optiune a contractului semnat de cele doua companii in 2015.
Caile Ferate Finlandeze vor primi 20 de vagoane model Ed dotate cu 113 scaune pentru calatori dispuse la ambele etaje si in sectiunea finala. De asemenea, Transtech furnizeaza alte doua tipuri de vagoane de calatori. Modelul Ed este proiectat special pentru familiile si calatorii cu mobilitate redusa, iar modelul Edfs are o sectiune suplimentara pentru conductor si un spatiu de luat masa cu un dispozitiv de racire.
„Transportul feroviar in Finlanda continua sa se dezvolte. Anul acesta, numarul calatoriilor a crescut deja cu aproape 10% si cu peste 20% pe multe dintre rutele principale. Contribuim la dezvoltarea traficului feroviar pe viitor, investind semnificativ in cresterea capacitatii. Infrastructura feroviara actuala nu permite cresterea numarului de servicii in timpul orelor de varf, insa putem sa crestem capacitatea trenurilor existente”, a declarat Maisa Romanainen, Prim Vicepresedinte al Serviciului de Calatori al VR Group.