Škoda devine unic proprietar al Transtech

23 mai 2018

Škoda Transportation a semnat un acord pentru cumpararea cotei ramase de 25% in cadrul companiei Transtech, detinuta de Sinituote Oy. In urma acordului, Škoda Transportation devine unic proprietar al producatorului de material rulant din Finlanda, Transtech. Cota majoritara a Transtech a fost achizitionata de Škoda in august 2015.
„Planul pe termen lung al grupului Škoda Transportation este de a-si consolida pozitia pe pietele Europei de Vest. Aceasta este si intentia noului proprietar, grupul international de investitii PPF, cu ajutorul caruia am reusit sa finalizam achizitia companiei finlandeze Transtech”, a declarat Presedintele Škoda Transportation, Petr Brzezina.
Tranzactia a fost incheiata cu ocazia vizitei prim-ministrului ceh Andrej Babiš in Finlanda, alaturi de o delegatie de specialisti care a inclus reprezentati ai grupului Škoda Transportation.
Compania Transtech a fost fondata in 1985, iar portofoliul sau include tramvaie cu podea joasa si unitati electrice, dar si vagoane. In prezent, compania livreaza tramvaie metropolei finlandeze Helsinki, orasului Tampere, dar si vagoane Cailor Ferate Finlandeze. Vanzarile anuale ale Transtech au insumat 116,8 milioane de euro.