Škoda a prezentat primul tramvai pentru Chemnitz

6 decembrie 2018

Compania Škoda Transportation a prezentat in Chemnitz, Germania, primul din cele 14 noi tramvaie moderne ForCity Classic care vor intra in serviciu pe reteaua de tramvai a orasului. Tramvaiele vor circula pe retea dupa efectuarea testelor care sunt programate pentru primavara viitoare. Vehiculele cu podea 100% coborata vor fi livrate in urma unui contract in valoare de 950 de milioane de coroane cehe (36,8 milioane de euro) atribuit de compania de transport public din Chemnitz (CVAG). „Tramvaiul pe care il prezentam astazi clientului nostru aduce numeroase inovatii si este proiectat in spiritul transportului cu tramvaiul al viitorului. Odata cu livrarea primului vehicul, incepe o perioada de mai multe luni de teste majore care vor fi efectuate chiar in Chemnitz,” a declarat Petr Brzezina, CEO al grupului Škoda Transportation.
Intregul parc de vehicule va fi livrat in Germania pana in vara anului 2019. Caroseria tramvaiului este realizata din otel inoxidabil si ofera acces liber de la un capat la altul. Vehiculele beneficiaza de doua spatii multifunctionale largi care pot adaposti pana la patru carucioare cu rotile sau pentru copii sau 4 pana la 6 biciclete.
Vehiculele sunt de ultima generatie. Cabina conductorului este dotata cu aer conditionat, la fel ca si compartimentul dedicat calatorilor. De asemenea, vehiculul are un sistem de informare usor de inteles si un sistem audio nou si sofisticat adaptat persoanelor cu probleme de vedere. Tramvaiul are o lungime de 31,4 m si o latime de 2,65 m. Capacitatea totala dedicata pasagerilor este de pana la 281 de persoane, dintre care 64 pe scaune.