vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Probleme grave în sistemul feroviar din Franța. Întârzierile și anulările, la ordinea zilei

În sistemul feroviar din Franța întârzierile sunt la ordinea zilei, iar calitatea serviciilor s-a degradat pe toate planurile, arată un raport al autorității pentru calitatea serviciilor în transporturi, citat de Le Figaro.

sistemul feroviar din Franța

Nici ultra-rapidele TGV-uri nu sunt ferite de probleme, unu din șase întârzie și 7% sunt anulate, arată datele pe 2018, citate de HotNews.

În Franța, raportul anual al Autorité de la qualité de service dans les transports (AQST) notează că a scăzut puternic calitatea serviciilor pe toate liniile, de la TGV, până la cele regionale. În 2018 s-a atins un maxim, iar 18% dintre trenurile TGV au întârziat, cea mai mare rată, de 32%, fiind pe linia Le Mans-Paris Montparnasse.

Întârzieri și anulări de trenuri în sistemul feroviar din Franța

Rata anulărilor la TGV a atins un nou record, de 6,8%, recordul fiind pe distanța Paris Nord-Arras (13%).

Concluzia este că marile gări sunt deja saturate și nu mai pot oferi servicii de o calitate acceptabilă. Raportul mai arată că 17% dintre trenurile Intercity au ajuns cu întârziere, în timp ce în 2011 ponderea era de 11%. Pe linia Marseille – Bordeaux o treime dintre trenuri au ajuns cu întârziere.

Și la trenurile regionale punctualitatea s-a degradat, media fiind de 10%, cu un maxim de 14% în regiunea Occitanie și un minim de 6% în Bretagne.

Ultimele Articole