spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Sindomet pierde un prim proces cu Metrorex

După ce zilele trecute Asociația Comercianților de la Metrou a pierdut un proces în care erau chemate în judecată toate Primăriile Capitalei, Administrația Domeniului Public dar și Sindomet, a venit rândul sindicatului Metrorex să piardă un astfel de proces.

sursa Digi24. Șeful Metrorex, Ștefan Paraschiv forțează cu ranga ușa unui magazin.

În procesul desfășurat marți Sindomet ceruse emiterea unei ordonanțe președințiale prin care instanța să decidă suspendarea acțiunilor de demolare de la metrou. Tribunalul București  respis însă cererea firmei sindicatului.

„Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii invocată de pârât, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârât, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul S.C. SINDOMET SERVCOM S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul S.C. METROREX S.A., ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare”, au decis judecătorii.

Asociația Comercianților de la Metrou i-a dat în judecată pe primarii de sector, dar și pe primarul general, alături de Metrorex, Sindomet Servcom și Administrarea Domeniului Public București, după ce autoritățile au decis desființarea spațiilor comerciale motivând că acestea funcționează ilegal.

Magistrații Secției II Civile din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București au respins acțiunea formulată în instanță de comercianții de la metrou, conform portalului instanței. Ambele decizii nu sunt definitive și pot fi atacată în apel. Pe rolul instanțelor mai există câteva procese cu termene programate inclusiv în luna mai (D.C.)

 

 

Ultimele Articole