spot_img
duminică, aprilie 2, 2023
spot_img

Sindicatele îi scriu ministrului privind întârzierile la plata salariilor la CFR SA

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane atrage atenția într-o scrisoare adresată ministrului Transporturilor asupra inexistenței la ,mijlocului anului a contractului de activitate al CFR SA și actelor adiționale la contractele de servicii publice la CFR Călători.

Angajații CFR fac glume pe tema întârzierilor la primirea bonurilor de masă

Nesemnarea documentelor menționate atrage după sine o „criză financiară sistemică, criză care se rostogolește de la o structură la alta”, atenționează federația sindicală condusă de Grigore Mare. FNFMCV atrage atenția că fără acte adiționale aprobate pe acest an CFR Călători nu poate primi compensațiile de la stat și mai departe compania nu poate plăti serviciile către CFR SA care lasă fără salarii angajații.

„De mai bine de trei luni de zile se înregistrează întârzieri și restanțe la plata unor drepturi de natură salarială către angajații companiei de infrastructură. Acest lucru combinat cu evoluția prețurilor la alimente carburanți și utilități casnice a generat și generează permanent o stare de nemulțumire în rândul angajaților care tinde să degenereze intr-o stare conflictualăcu consecințe nefaste pentru sectorul feroviar”, scriu sindicaliștii. (D.C.)

Ultimele Articole