spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Sindicatele feroviare se pregătesc de proteste

Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari va organiza în dimineața zilei de 29 iunie acțiuni de protest în fața Ministerului Transporturilor.

Protestele au fost anunțate de Rodrigo Gabriel Maxim, șef al sindicatului afiliat la Meridian. Printre nemulțumiri se numără înghețarea salariilor prin OUG 226 din 2020, amânarea legii statutului feroviar prin legea 195, lipsa achizițiilor de material rulant de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară, calitatea slabă a PNRR.

La proteste vor participa 300 de persoane separate în pichete de câte 100 pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară. La jumătatea anului CFR Călători nu are buget, lipsesc actele adiționalke la servicii publice pe 2021 iar politica de personal este dezastruoasă.

Sindicaliștii protestează împotriva micșorării compensației mcordate CFR Călători cu nu mai puțin de 200 milioane lei, în condițiile în care carburanții s-au scumpit iar operatorii feroviari privați încasează compensații în creștere, subiect acoperit aici de către Club Feroviar. (D.C.)

 

Ultimele Articole