spot_img
vineri, mai 27, 2022
spot_img

VIDEO Sindicatele, din nou la proteste în fața Ministerului Transporturilor

Sindicatele grupate în Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România desfășoară la această oră o acțiune de protest în fața Ministerului Transporturilor.

 

protest la CFR

Potrivit liderului Federației, Maxim Rodrigo, sindicaliștii sunt nemulțumiți de neaplicarea Statutului Personalului Feroviar, de lipsa materialului rulant, tentativele CFR Călători de a absorbi activitățile de reparație locomotive, derulate în prezent de către filiala SCRL Brașov. Sindicaliștii spun că sunt îndreptățiți la două majorări salariale, una de 12% de la 7 martie, alta de 22 % de la 1 septembrie potrivit legii Statutului.

Sindicatele susțin că există tentative din partea ARF – Autoritatea pentru Reformă Feroviară de a falimenta CFR Călători prin subcompensarea activității. Există riscul pierderii fondurilor europene destinate achiziționării de material rulant. Sindicatele cer un program pe trei ani de achiziționare a 150 de automotoare Desiro, motivând că acesta este singurul proiect ce se poate finaliza până în 2023. Federația consideră că banii pentru cele două licitații ale ARF sunt cvasi-pierduți.

Nu în ultimul rând, sindicaliștii cer reorganizarea societăților feroviare sub model holding la fel ca în Polonia sau Germania. (D.C.)

 

Ultimele Articole