spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Sindicaliști Metrorex: Măsurile de siguranță de la metrou, aberante

Măsurile de siguranță decise pentru circulația cu metroul sunt aberante, susține Ion Rădoi, lider sindical Metrorex.

„Este o aberație, să intre călătorul rând pe rând, să stea la distanță… să stea din 2 in 2 locuri. Să dăm exemplu de la Piața Unirii, o stație supraaglomerată dacă ar sta la un metru si jumatate și se trasează acolo, până se îmbarcă toți călătorii”, a declarat zilele trecute Ion Radoi, președintele Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou.

Reamintim că la Metrorex s-au introdus reguli noi de acces cu începere din 15 mai. Astfel în trenurile de metrou, se vor marca cu un semn vizibil de culoare verde locurile permise pentru transportul pasagerilor, atât în picioare cât și pe scaune, astfel încât să se păstreze distanța de minimum un metru între călători.

Accesul în stațiile de metrou se va face controlat, astfel încât pe peroane pasagerii să poată păstra distanța de minimum un metru între ei. Ministerul Transporturilor precizează că au fost întreprinse demersuri către Jandarmeria Romană și Brigada de Poliție pentru transportul public în vederea asigurării ordinii publice la gurile de metrou, în scopul ordonării călătorilor, menținerii distanțării sociale și limitarea supraaglomerării, mai ales la orele de vârf.

De un real folos ar fi fost poate achiziționarea de noi rame prin licitație. Aceasta deoarece de la finele lunii iunie va deveni disponibilă o nouă magistrală de metrou pentru a cărei deservire vor fi retrase trenuri de pe alte magistrale, accentuând aglomerația pe acestea. Licitația trenează de ani buni din cauza unor fapte de corupție și ca urmare a inabilităților administrative ale Metrorex. (foto b365.ro) (D.C.)

Ultimele Articole