duminică, iulie 7, 2024
spot_img

Ludovic Orban a numit un sindicalist în conducerea Ministerului Transporturilor. Ce avere are

Premierul Ludovic Orban a numit un fost sindicalist în conducerea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. În afară de lupta sindicală, el este și implicat în activitățile Bisericii, fiind, pe rând, membru în două consilii parohiale ortodoxe.

Adrian Bărbulescu

sindicalist în conducerea Ministerului Transporturilor

Adrian Daniel Găvruța a fost numit secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor. În Monitorul Oficial al României a apărut vineri o ”Decizie privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, de către domnul Adria-Daniel Găvruța, a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor”. El este al treilea secretar general adjunct al MTIC numit în ultima perioadă, alături de Fabian Țîrcă și Magdalena Niculescu. Secretarul general al ministerului este Ștefania Ferencz, o apropiată a fostului premier Emil Boc, acum primarul orașului Cluj-Napoca.

Un fost sindicalist în conducerea Ministerului Transporturilor. A venit de la MCSI

Adrian Daniel Găvruș a lucrat toată viața la stat, ultimul loc de muncă fiind la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, care a fost comasat, prin absorbție, cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, odată cu instalarea Guvernului Orban.

Timp de un an și jumătate, până la data de 15 mai 2019, el a fost secretar general adjunct al MCSI. El ocupase această funcție și anterior, timp de două luni de zile, în perioada 13.08.2017 – 30.10.2017. Adrian-Daniel Găvruța

A migrat de la PSD la PNL

Adrian-Daniel Găvruța a fost un apropiat al PSD, partid pe care l-a servit din funcția pe care o deținea la Ministerul Comunicațiilor, condus atunci de Lucian Șova, după cum relatează site-ul Știripesurse.ro.

Apoi, odată cu schimbarea guvernării, s-a reorientat către PNL, partid care a preluat în toamna anului trecut frâiele puterii. Nu este foarte clar cine îl susține din partea PNL, însă mai multe surse îi indică pe primarul liberal al Timișoarei, Nicolae Robu, și pe deputatul Pavel Popescu, noul președinte al PNL Sector 4, ales în circumscipția Timiș. Aceleași surse fac referire și la Horia Grigorescu, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

De trei ani în conducerea Companiei Naționale Poșta Română

Începând cu data de 4 octombrie 2017, Adrian-Daniel Găvruța este președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Poșta Română. El este membru în Consiliul de Administrație și al altei societăți de stat – Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică, post pe care îl deține din 8 iulie 2017.

Anterior, el a fost expert superior, șef Serviciu Resurse Umane și purtător de cuvânt la Direcția generală a Finanțelor Publice Timiș, după cum reiese din CV-ul său. În perioada 2007-2019, Găvruța a fost șef de lucrări (lector) universitar doctor la Universitatea de Științe agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.

A absolvit două facultăți și s-a perfecționat la Academia de Poliție

Noul secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor a absolvit două facultăți. În 1997 a devenit informatician, după ce a absolvit Facultatea de Matematică de la Universitatea de Vest Timișoara. Apoi, patru ani mai târziu, obține și o diplomă de economist, la aceeași universitate. În 2003, obține doctoratul cu teza „Contribuții privind perfecționarea sistemului informațional în mediul rural”.

De-a lungul anilor, urmează mai multe specializări și masterate, dintre care nu lipsește un program postuniversitar, cu specializarea Managementul Strategic al Afacerilor Interne, la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, în perioada 2014-2015.

Consilier județean, aplecat spre religie, vânător și sindicalist

În anii tinereții, în perioada 2000 – 2004, Adrian-Daniel Găvruța a fost consilier judeţean la Consiliul Judeţean Timiş. Dincolo de politică și administrație, nu a uitat nici de aspectul religios. El a fost, pe rând, membru în Consiliul Parohiei Ortodoxe Blajova (2006-2014) și membru în Consiliul Parohiei Ortodoxe Timişoara Nord (2014-2018). Din 200 și până în prezent este membru al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiş.

Găvruța nu este străin nici de lupta sindicală. În perioada 2005-2017 a fost preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Finanţe şi Vamă „Fintim – Sed Lex” Timiş, iar apoi (2009-2017) vicepreşedinte al Confederaţiei CNSLR – Frăţia, filiala judeţeană Timiş.

Un sindicalist în conducerea Ministerului Transporturilor. Nu are nici o casă

Dacă este să ne luăm după declarația sa de avere (ultima disponibilă fiind din 2017), Adrian-Daniel Găvruța nu este deloc un om bogat.

El deține un teren de 1.600 mp în satul Blajova și un altul, de 1.000 mp, în satul Văliug. În schimb, nu are trecută în declarație nicio locuință. Are în proprietate nu mai puțin de trei autoturisme și o motocicletă, dar dacă ne uităm la anii de fabricație (1993, 1994, 1999 și 2002) constatăm că nu valorează mare lucru. Nu are credite și nici datorii la bănci.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole