marți, iunie 6, 2023
spot_img

27 km de șină de tramvai din București, pregătiți pentru modernizare. LISTA tronsoanelor

Societatea de Transport București STB SA a finalizat și a transmis Primăriei Municipiului București documentația pentru modernizarea a 27 de km de șină de tramvai. 

„În următoarea ședință de Consiliu voi supune aprobării consilierilor generali proiectele de hotărâre care vizează reabilitarea infrastructurii de tramvai pe trasee intens circulate precum liniile 14, 44, 36, 45, 3, 56 si 16. Printre bulevardele care vor beneficia de linii de tramvai noi se numără: bulevardul Dimitrie Pompeiu, șoseaua Petricani, bulevardul Lacul Tei, Ferdinand, Dinicu Golescu, Calea Griviței, bulevardul Expoziției, str. Lizeanu, str. Vasile Lascăr etc. Valoarea indicatorilor tehnico-economici este de peste 700 de milioane de lei fără TVA. După aprobarea Consiliului General, vom pregăti documentația pentru a putea obține finanțare externă”, a scris joi seara primarul general Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.50 km de șină de tramvai din București au rămas nemodernizați

Primarul general Nicușor Dan a anunțat pe 23 mai, în cadrul unei conferințe de presă, investițiile Primăriei Capitalei pentru modernizarea liniilor de tramvai.

În ceea ce privește calea de rulare a tramvaielor, primarul a precizat că în București rețeaua totalizează 150 km, din care 100 sunt modernizați la începutul anilor 2000. Cei 50 de km reprezintă principala urgență, pentru care este necesară suma de 500 de milioane de euro. „Sperăm să accesăm acești bani prin intermediul Programului Operațional Regional de investiții în regiunea București-Ilfov”, a spus edilul Bucureștiului.

El a precizat că, din cei 50 km, pentru 35 km sunt deja întocmite documentele pentru avizarea lucrării de investiție (DALI), iar 20 km au deja aprobarea Consiliului General al Municipiului București. Nicușor Dan a spus că speră ca până la sfârșitul lunii iunie să fie aprobate toate documentele și că sunt în lucru caietele de sarcini pentru studiile de fezabilitate.

Ultimele Articole