sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

FOTO Polițiștii au depistat 4,66 tone de șină de cale ferată furată din triajul Fetești

Polițiștii de la Transporturi au depistat 4,66 tone de șină de cale ferată furată din triajul Fetești, care ajunsese la o unitate de tip Remat.

La data de 23 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița au desfășurat o acțiune pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile de componente de la infrastructura feroviară, fiind controlată o societate din municipiul Fetești, având ca obiect de activitate colectarea de deșeuri de metale feroase și neferoase.

În cadrul verificărilor făcute, oamenii legii au depistat în incinta punctului de lucru 4.660 de kilograme de șină de cale ferată, provenită de la linia de reparații vagoane marfă din triajul CF Fetești, în urma reabilitării liniilor acestuia, a informat IPJ Ialomița, prin intermediul unui comunicat de presă.

Șină de cale ferată furată, predată păgubitului

Reprezentantul societății de colectare, o femeie în vârstă de 34 de ani din municipiul Fetești, a fost sancționată contravențional, cu suma de 100.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 31/2011 privind interzicerea achiziționării de la persoane fizice a metalelor feroase și neferoase și a aliajelor acestora.

Șina de cale ferată a fost predată persoanei vătămate (unității feroviare), prejudiciul fiind recuperat în totalitate. Totodată, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, se mai arată în comunicatul IPJ Ialomița.

Ultimele Articole