spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Ludovic Orban s-a izolat după ce a aflat că Silviu Mănăstire are Covid. Contact cu Lucian Bode

Premierul Ludovic Orban s-a autoizolat luni dimineață după ce a aflat că realizatorul TV Silviu Mănăstire are Covid. După ce a participat la emisiunea acestuia, prim-ministrul s-a întâlnit vineri cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și cu șefii companiilor feroviare de stat.

Adrian Bărbulescu

metroul de suprafață din București

”Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie a.c., a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus”, a anunţat Palatul Victoria.

Silviu Mănăstire are Covid. Declarația moderatorului TV

Silviu Mănăstire are CovidSingurul realizator TV care a anunțat duminică faptul că a fost testat pozitiv la noul coronavirus este Silviu Mănăstire.

”Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului şi gustului nu am şi alte simptome agresive. Am avut invitaţi mulţi la televiziune, a fost campanie electorală şi există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul şi nu poţi să îţi dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejaţi şi să respectaţi la sânge măsurile de protecţie”, a declarat moderatorul TV, citat de Pagina de Media.

Silviu Mănăstire are Covid. Ludovic Orban și-a făcut testul

Silviu Mănăstire are Covid terapie intensivă la Spitalul CF1 rectificarea bugetară noul prim-ministru francez Ordonanța pe achizițiile publice modernizarea infrastructurii prelungirea stării de alertă investiții în calea ferată Ludovic Orban în Parlament Orban anunță măsurile de relaxare Orban îl contrazice pe Vela investiţii publice Restricțiile pentru călătoria cu trenul șomajul tehnic pentru bugetari
FOTO Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a solicitat în luni dimineaţă efectuarea unui test pentru noul coronavirus. ”Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, precizează Executivul.

Premierul avea programate luni vizite de lucru la Ministerulo Fondurilor Europene, alături de primarul general ales Nicuşor Dan, precum şi la Uzina Mecanică Bucureşti, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. De asemenea, Ludovic Orban avea programată şi o şedinţă a conducerii PNL la care urma să se decidă colaborarea cu PMP la nivel local, la care ar putea participa online.

Prim-ministrul s-a întâlnit vineri cu Lucian Bode și cu șefii companiilor feroviare de stat

Sala din Palatul CFR a fost plină

După ce, marți, a participat la emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, premierul Ludovic Orban a avut vineri o înâlnire la sediul Ministerului Transporturilor, cu ministrul Lucian Bode, cu primarul ales Nicușor Dan și cu șefii companiilor feroviare de stat.

Cu acel prilej s-au luat în discuție problemele de trafic cu care se confruntă Bucureștiul și modul în care acestea își pot găsi rezolvarea prin creșterea atractivității transportului public. „Bucureștiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor, pentru că multe din lucrurile pe care trebuie să le facem în ceea ce privește mobilitatea în București țin de colaborarea cu acest minister. Trebuie să luăm presiunea de pe trafic și trebuie să avem o consolidare a transportului public, vorbim de metrou și de metrou de suprafață, trebuie să avem marile parcări la intrarea în oraș, trebuie să avem șoseaua de centură și trebuie să avem autostradă de centură”, a spus edilul ales al Bucureștiului.

Ludovic Orban a anunțat că urmează realizarea unui studiu de fezabilitate care vizează dezvoltarea tuturor tronsoanelor de transport feroviar necesare Bucureștiului, inclusiv centura feroviară. El a amintit faptul că Bucureștiul are multe trasee de cale ferată care, chiar și în stare de degradare, cum sunt unele dintre ele, oricând pot fi suportul unor investiții care să ducă la îmbunătățirea traficului. ”Vom continua cu domnul primar general inventarierea proiectelor comune”, a concluzionat prim-ministrul.

Au fost purtate măști de protecție

La întâlnirea de vineri au participat și alți înalți funcționari din cadrul Ministerului Transporturilor, precum și șefii companiilor feroviare de stat.

Pe tot parcursul întâlnirii, participanții au purtat măști de protecție, regulă care a fost respectată și la declarațiile de presă date ulterior. Rămâne însă de văzut dacă măsurile de protecție au fost suficiente. Și, evident, în primul rând, cum va ieși testul premierului.

Și Nicușor Dan își va face testul

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni dimineața că a fost prezent la emisiunea TV unde premierul Ludovic Orban a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19. El a precizat că astăzi se va testa și că nu intră în izolare pentru că nu este, conform definiției de caz, un contact direct.

“Am fost într-o emisiune TV, miercuri, înainte ca domnia sa (persoana confirmată cu COVID-19 – n.red.) să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului, dar aseară am aflat informația și în cursul zilei de azi o să mă testez, ca să fie lucrurile foarte clare. Există o reglementare. Conform definiției de caz, nu sunt contact direct, nu am această obligație legală (de a mă izola – n.red.)”, a spus Nicușor Dan.

Ultimele Articole