spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Siemens va instala ETCS pe toate locomotivele de marfa din Marea Britanie

Network Rail a acordat companiei Siemens Rail Automation contractul pentru instalarea sistemului de semnalizare ETCS pe toate locomotivele de marfa din Marea Britanie, avand ca obiectiv instalarea acestui sistem pe aprox. 750 de vehicule.
In primul rand, vor fi dotate cele mai utilizate tipuri de locomotive, iar expertiza dobandita in aceasta prima etapa va fi folosita pentru faza mai extinsa care va avea loc incepand cu 2022.
Conform estimarilor, faza initiala va face parte din unul dintre cele mai mari programe de instalare a sistemului ETCS din lume. Siemens va instala solutia sa Trainguard 200 ETCS la bordul locomotivelor de marfa care opereaza in Marea Britanie. Sistemul Siemens Trainguard Level 2, Baseline 3 va fi instalat pentru a se alinia propunerilor companiei Network Rail de implementare a ETCS pe reteaua feroviara.
Conform contractului, Siemens va colabora cu Network Rail si cei sase operatori feroviari de marfa care vor incheia acorduri cu Network Rail pentru a sustine montarea si pentru a pregati operarea ETCS. Faza initiala a primit finantare si este estimata la o valoare totala de 150 de milioane de lire (169,7 de milioane de euro). Guvernul britanic a anuntat o investitie de 450 de milioane de lire (509 de milioane de euro) pentru programul feroviar de digitalizare.
„Este o investitie importanta care subliniaza angajamentul nostru fata de sectorul feroviar. Aceasta investitie va asigura competitivitatea sectorului pe termen lung prin cresterea performantei si este un element crucial al portofoliului investitiilor in sectorul transportului de marfa in perioada CP6 si mai departe”, a declarat Paul McMahon, directorul executiv al departamentului de marfa al Network Rail. Faza de proiectare, testare si aprobari pentru fiecare clasa de vehicule incepe acum, iar lucrarile la adaptarea intregului parc de vehicule de marfa va incepe in 2022 si va continua pe toata Perioada de Control 7 (2024-2029).
In plus, aprox. 2,400 de mecanici de locomotiva vor avea nevoie de instruire pentru a putea utiliza noua solutie. Siemens si Network Rail vor furniza asistenta operatorilor feroviari de marfa in aceasta perioada. Programul va crea peste 150 de locuri de munca pentru ingineri specializati in toata Marea Britanie, iar echipele de instalare vor avea sediul in depourile din Holgate si Eastleigh.
„Suntem incantati sa colaboram cu Network Rail si operatorii de marfa la acest proiect digital important care va fi unul dintre cele mai mari proiecte de instalare a solutiei ETCS la bordul vehiculelor din tara”, a declarat Rob Morris, Director Executiv Siemens Rail Automation pentru Marea Britanie.
Operatorii care detin licenta de furnizare a serviciilor de marfa in Marea Britanie sunt DB Cargo UK, Colas Rail, Direct Rail Services, GB Rail Freight, Freightliner Group si Devon and Cornwall Railways.

Ultimele Articole