Siemens va furniza Turciei inca 10 trenuri de mare viteza Velaro

 
  

Compania de Cai Ferate din Turcia (TCDD) si Siemens au semnat contractul, in valoare de 340 milioane euro, pentru livrarea celor 10 trenuri de mare viteza Velaro TR. Licitatia a fost castigata de catre Siemens, in luna ianuarie 2018. Contractul prevede si mentenanta noului material rulant, repararea si salubrizarea celor 10 trenuri noi pentru o perioada de trei ani. Prin semnarea acestui contract, parcul Velaro din Turcia va numara 17 trenuri.

„Punand la dispozitie capacitate si confort, trenul Velaro ramane un etalon in ceea ce priveste trenurile de mare viteza. In Turcia, trenul isi poate utiliza toate puterile de care dispune si dovdeste acest lucru in parcursul sau zilnic. Trenul Velaro circula pe reteaua turca la 99% din capacitatea sa”, a declarat Sabrina Soussan, CEO al Diviziei de Mobilitate Siemens.

Siemens a livrat Turciei primul sau tren Velaro in 2013, dupa castigarea unei licitatii. Astfel, precizeaza compania Siemens, un tren Velaro a fost scos din linia de productie si introdus in teste pe reteaua turca, dupa efectuarea unui serviciu de re-echipare in conformitate cu cerintele exprimate de partea turca. Trenul a intrat apoi in serviciu comercial, in 2015, pe ruta dintre Ankara si Konya.

In acelasi timp, TCDD a semnat cu Siemens un al doilea contract (dupa ce Siemens a castigat in prealabil si aceasta a doua licitatie), pentru livrarea a inca sase trenuri Velaro de mare viteza, fiecare compus din cate opt vagoane. In prezent, cele sapte trenuri Velaro existente in Turcia fac legatura intre Ankara, Konya si Eskişehir, efectuand deja un parcus de cinci milioane tren/km.

Platforma de trenuri de mare viteza Siemens Velaro ofera o capacitate optimizata de transport si imbunatatesc in mod considerabil calitatea serviciului oferit pasagerilor.

Trenurile Velaro au fost dezvoltate pentru piata globala, acestea operand in prezent pe retele feroviare din state precum Spania, Franta, Germania, Marea Britanie, Belgia, Rusia, China, Turcia desigur si cel mai recent, Olanda.